26 липня м.Хмельницький Семінар”Новий звіт по ЕСВ.Відпустки, Каса – з 1липня. РРО

ТЕМА: Новий звіт по ЕСВ. 

Виплати працівникам. Головне про відпустки

Каса – з 1липня. Перезавантаження касових операцій. РРО

 

 

 

 

 

 

МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ
м. Хмельницький
ДАТА26
 26 липня 2018
Адреса
Торгово-промислова палата
Час проведення
з 10-00 до 15-00
Вартість
490 грн
ЛЕКТОРИ
Габрук ОЛЕНА

 

РЕГЛАМЕНТ

Оплата праці на підприємстві та для ФОП; колективний договір; важливі складові положення про оплату праці; на що звертаємо увагу при перевірках Держпраці; міжкваліфікаційні співвідношення посадових окладів; класифікатор професій, обов’язковий для усіх роботодавців. Приводимо назви посад та професій у відповідність до класифікатора;

 

Практиканти та  стажери на підприємстві;

 

Договори цивільно – правового характеру – як альтернатива трудовим відносинам. Як не потрапити в пастку перевіряючих;

 

Юридичні, кадрові та податкові нюанси сумісництва працівників;

 

Ваш працівник ФОП? Плануєте переведення працівників на ФОП: оцінюємо переваги та ризики;

 

Індексація заробітної плати  чи підвищення посадових окладів на 1 грн?  «Штрафні» ризики роботодавця  у разі не проведення індексації або  проведення не в повному обсязі;

 

Виплати працівникам від  документального супроводу  до оподаткування (соціальний пакет): матеріальна допомога (цільова, нецільова); благодійна допомога та допомога на лікування і медичне обслуговування; допомога на поховання; путівки по – новому: чи всі роботодавці можуть скористатися новою преференцією і чи доцільно це робити? Подарунки, призи та інші безоплатності фізичним особам – наслідки у сторін, нові підходи податківців оподаткування подарунків; поворотна фінансова допомога працівникам і не тільки: коли виникає об’єкт оподаткування, як не помилитися податковому агенту при відображенні в формі № 1-ДФ; податкові наслідки при неповерненні позики, облікові нюанси повернення позики; навчання працівників коштом підприємства; підвищення кваліфікації з податками та без; виплати за користування майном працівників: оренда автомобілів, офісів, обладнання; «підводні податкові камені» договорів позички; добровільне медичне страхування працівників; придбання ТМЦ коштом працівника: судова практика та «непохитна» позиція податківців. Як не помилитися в оформленні такої операції та оптимізувати податкове навантаження по виплатах; в яких випадках – без авансового звіту?

Відпускні-турботи роботодавця: графік відпусток та інші «штрафонебезпечні» документальні нюанси; розрахунковий період, середній заробіток, коригування відпускних; компенсація за невикористану відпустку; резерв відпусток: чи завжди обов’язково нараховуємо, відображаємо в обліку?

Відпустка за роботу на комп’ютері – обов’язок роботодавця, але є вийнятки!

 

Каса – «штрафонебезпека» ділянка роботи: чергові літні зміни в практичній роботі підприємства та ФОП:

Каса – як не помилитися у визначенні: касир – «головна персона»?як оптимально залучити касира до роботи? Визначення повноважень касира: на кого можна покладати посадові обов’язки,  у разі відсутності посади у штатному розкладі, помилки при визначенні назви посади касира в штатному розкладі та шляхи їх виправлення, індивідуальна матеріальна відповідальність касира.

 

Новий порядок оприбуткування готівки в 2018році. Важливі нюанси готівкового обігу у ФОП. Розрахунки через платіжні термінали: все, що необхідно знати підприємству та ФОП.

 

Нові касові документи  з 01.07.2018р.: складання касових ордерів; підписи – небезпечний реквізит; визначаємо підписантів;реєстрація касових документів за новою формою журналу.

 

Ліміт каси з 01.072018р. розраховуємо по – новому.

 

Видача та повернення підзвітних сум – що змінилось,а що по – старому.

 

РРО:

хто зобов’язаний використовувати РРО –  вид розрахункової операції в центрі уваги; без РРО, але з використанням РК;

покупець розрахувався  платіжною карткою – чи потрібен РРО? Інтернет – торгівля і РРО.

Нові обов’язкові реквізити фіскального чека;

визначаємо місце проведення розрахунків – що важливо врахувати;

порушення в сфер застосування РРО; багатогранність штрафів.